Filme-sedativ de revazut obsesiv ca sa nu omor oameni. Noaptea pe fostii!

Numele meu e Captain Predictable, am 4 filme la metru si o sa le cam spoilaresc pe toate.

1.Gone Girl

Jane Bennet? Jane, mamica, ce faci? Jane, staaahp! Oh,wait, taie-i glanda la maderfacar! Cand am vazut prima data Gone Girl, n-am putut sa scap de imaginea aia dulcica, delicata si suava a lui Rosamund din Mandrie si prejudecata. Pana cand a pus gagica mana pe cutit, l-a aranjat pe fostu’ care n-avea alta vina decat ca era libidinos dupa care l-a castrat metaforic pe Batman. Atunci cand am trecut printr-o despartire, m-am uitat la filmul asta de cateva ori in cateva saptamani. Nu stiu care e explicatia psihologica. Daca o intrebi pe sefa-mea, o sa iti spuna ca sunt cel putin sadica, daca nu cumva psihopata. Minim sociopata dar mai rau nu! La o adica, daca as fi pus mana pe cutter, eu as fi distrus cel mult o portiera dar nici de aia nu garantez ca e drum lung pana la fostu’, nu merita efortul. Unde mai pui ca mi-as rupe vreo unghie, Doamne-fere, apara si pazeste! Dar recunosc, i-am facut galerie lu’ Rosamund de fiecare data! #YouGoGirl (p.s:nu faceti ca ea. Nu, serios, gagica e dementa. Not cool)

2 Alien versus Predator

Eu sunt mare fana Alien. Sunt fana Predator. Urasc din tot sufletul meu Alien versus Predator. Mi se pare o mizerie sinistra, o imbecilitate hollywoodiana care se pisa pe doua dintre cele mai misto serii e-ver. Asta ca sa nu incep sa scriu despre toate felurile in care am muit Prometheus pe toate partile (serios, Ridley, dude, I love you da’ tre sa avem o discutie despre Prometheus). De ce ma uit atunci la AvP cand spumeg ca la stavilar? Pentru ca genul ala de film care e atat de stupid incat este ooh so fucking funny. Daca ar fi sa facem o paralela cu folbalu’ de la noi(nu dati cu „se scrie fotbal”, stiu si eu cum se scrie si mai stiu ca la noi nu prea se joaca), AvP e un fel de Speranta Scrovistea versus Juventus Geangoesti. Paul Anderson a facut ce s-a priceput cu Resident Evil. Intre noi fie vorba, La Resident Evil 2 am bocit cu muci si sughituri cand s-a batut Alice cu Nemesis dar altfel, Paulica a dat fail dupa fail.

3 Mandrie si prejudecata (seria BBC din 1995)

Foarte adanc in sufletul meu, foarte, foarte adanc, foarte, in Groapa Marianelor a sufletului meu,eu sunt o romantica incurabila. Bine, hai sa nu mergem atat de departe cu incurabilitatea. Nici cu romantisumul. Aproape romantica. Also, Colin Firth este hot bonbon deci ajuta si asta. In orice caz, Mandrie si Prejudecata este una dintre cartile mele preferate iar cea mai buna ecranizare a ei mi se pare asta din 95 cu Colin (te pop, pisi, whatsapp me sometime) si cu Jennifer Ehle. Lucrul care mi-a placut cel mai mult in mini-seria asta a fost actrita principala. Asa mi-o imaginam si eu pe Lizzie. Un pic creata, zdravana si tatoasa (no hate Keira). De asemenea, m-a atins un pic sa citesc despre Anna Chancellor care a jucat-o pe Caroline Bingley ca este stra-stra-nepoata lui Jane Austen.

4. Star Wars

Va zic, nu exista leac mai bun de inima albastra, de deochi,de urat, de chelbosit decat Star Wars. Chiar si prequel-urile. Le-am vazut in toate formulele si combinatiile posibile (desi da, cele mai multe maratonuri le-am facut doar cu cele 3 parti originale). Totusi de cand a murit Carrie (oh princess, my princess) nu m-a lasat inima sa ma mai uit. Am vazut Rogue One la cateva zile dupa ce s-a stins. Am plecat plangand. M-a inmuiat de-mi venea sa ma iau in brate cu toti stuck up, half witted, scruffy looking nerf herderii de la cinema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *