Fieca II: Razbunarea galbenusului

Fieca I e dragut, prietenos si se citeste aici. Fieca II e loc de dat cu sictir mucho. Ma racaie cateva apucaturi traditionale de Paste asa cum ma racaie si alea de Craciun. Statul nervos la coada catre supermarket devine sport national in perioada asta. Cumparaturile devin o cursa contracronometru si procolesterol. Masuratul de coite din trafic lasa loc in perioada asta masuratului de cosuri la casa. Da’ ce zic eu cosuri? Caruturi, carute, paleti, munti de mancare se inalta falnici ca apoi sa ajunga, intr-o risipa idioata, la cosul de gunoi. Cate oua sa bagi in tine? Cati cozonaci? Cate sarmale? Eeeh, dar o data-n an e Pastele, tre’ sa ai ceva pe masa, no? Pentru ca despre asta e Pastele. Despre oua-ciocolata-iepurasi si oua de ciocolata-pasca-drob-miel.

Mi-e jena sa spun ca e despre dragostea crestineasca, suna ca un cliseu. Si daca dragostea crestineasca se manifesta doar la zile mari, mai bine ne convertim. Nu mi-e clar inca la ce. Am putea intemeia o noua religie. Ritul Sfantului Odatanan.

O data-n an mancam pana ajungem in spital. Pana la urma e crestineste sa le tii companie doctorilor. Sa nu faca Pastele singuri.

O data-n an ne strangem toti pe langa masa.

O data-n an poate, poate facem o fapta buna. Desigur, nu gratis. Contra mantuire sau macar pentru o bila alba la Big Boss Barbos.

O data-n an trecem pe la morminte. Poate aprindem chiar o lumanare. Live-ul pe Facebook e optional. E suficienta o poza care sa demonstreze piosenia si dorul nespus.

O data-n an ne uitam la filme cu Gizas. Un an la ala misto al lu’ Zeffirelli, un an la fifty shades of exploitation al lu’ Gibson. Eventual in anii bisecti, la ala al lu’ Scorsese. Dar dupa 12 noaptea.

O data-n an ne ducem aminte de oamenii care au trecut candva prin vietile noastre.

O data-n an fieca lumina sarbatorilor sfinte s-a v-a aduca pace in suflet familia popescu, scuze de mass.

DND pana la anul.

Admin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *