Eu nu ucid corola de testosteron. Analiza pe text.

Scroll, scroll, scroll pe Facebook cand bang, imi iese in cale titlul doua puncte ghilimele Cum ucid femeile masculinitatea barbatilor. Haida de! Stai sa vezi, zic, au gasit fetele vreo metoda noua de pus lantul. De fapt se scrie (subtirel si apos) despre acelasi mod de pus lantul de cand lumea si pamantul: caznicia. Cu Z intentionat, nu analfabet. Acum nu zic ba, sunt caznicii in care partenerii sunt atat de ocupati sa isi puna piedica unul altuia incat au uitat cum sa functioneze impreuna. La fel de bine stiu ca sunt femei care incearca,intr-adevar, sa puna gatlegau barbatului si sa-l tina de fustele lor. Si sa nu spuna nimeni ca nu sunt barbati care atunci cand isi cauta nevasta, o vor de fapt de mama care presteaza ocazional si sexual. Boooon, toata lumea de acord pana aici. Sa purcedem insa impreuna la analiza pe text.

Atunci când întâlnim un bărbat, atunci când ne aflăm la începutul relației, suntem extrem de atrase de puterea lui, de energia lui masculină.– Si eu, jur pe rosu, tot la cat de mare e energia lui masculina ma uit. Unitatea de masura a energiei masculine sunt barba si distanta pe care poate scuipa sau e clasicul centimetru? De asemenea, ii masuram peste burta sau mai jos ca sa vedem cat de mare e energia masculina?

Suntem mândre că el gonește neînfricat cu motocicleta. Suntem impresionate atunci când câștigă meciurile de box.– La mine, se stie, e lege, la intalnire vii ca la interviu. Cu CV-ul si palmaresul. Nu tin neaparat sa te bati ca gorila la categoria grea. Accept si maimutoi de la categoria usoara.

Suntem încântate atunci când bărbatul care ne face curte își exprimă poziția – nu vei merge nicăieri și punct. În interior simțim o revoltă, însă de la o asemenea voce se calmează orice furtună din interior. Protejată. El este puternic. El este un bărbat adevărat.– Asa m-a invatat si pe mine mama. Fai, tu nu fi proasta sa faci dupa capul tau, ai inteles? Lasa ca iti spune el cand sa te duci, cu cine sa te duci si daca sa te duci ca el e barbat, il duce capu’.

Nota bene: cred ca asa incep meciurile de box.

Același lucru ni le dorim și în viața de familie – el va purta toate responsabilitățile, va lovi cu pumnul în masă, va lua singur decizii, ne va liniști furtunile din interior. Visăm la un umăr puternic, uitând că, în așa fel, trebuie să renunțăm la anumite aspecte din comportamentul nostru. –In ciuda aparentelor, textul asta nu e luat din Good Housekeeping, primavara anului 1950.

Problema este că, cu un așa bărbat alături, trebuie ca tu să te schimbi. El nu trebuie să fie tachinat sau provocat. Nu trebuie să torni gaz pe foc atunci când el este nervos. –Pentru ca daca, Doamne fereste, il provoci, o sa iti futa o smetie peste bot ca doar l-ai provocat, nu?

Sau bărbatul, care este inspirat de ceva, nu trebuie deranjat sau distras din procesul în care este implicat. Pentru că sfaturile de genul „nu se face așa” sau „de ce nu faci așa” nu doar că pot să-l enerveze, dar pot și să distrugă întreg procesul de muncă. –Sa nu te puna necuratu’ sa deschizi gura sa ii dai vreo idee, vreo sugestie sau vreo mana de ajutor. Nimic din ce ar putea sa semene a gand propriu. Barbatul cu energie masculina din text, cum simte o emanatie subtila de inteligenta, se sperie si fuge cu mana la coite de teama sa nu fie castrat.

Încetează să îl mai controlezi. Încetează să îi mai verifici telefonul și să îl obligi să vină la oră fixă acasă. Nu îi da indicații ce trebuie să facă sau cu cine să vorbească. Nu-i evalua hobbyurile după nivelul de pericol. Nu îi interzice accesul spre izvorul care îi oferă energie să trăiască. – Complet de acord. Intre timp el bate cu pumnul in masa si iti spune ca nu te duci nicaieri. Na, simte-te mandra si protejata!

Vedeti tot textul aici.

Mai oameni buni, femei si barbati si toate genurile intre ele, zic sa nu ne mai urcam unii pe altii pe cate o treapta d-asta imposibila. Moralitatea unei societati nu se masoara in lungimea fustelor. Valoarea unei femei nu se masoara in capacitatea ei de a rabda. Valoarea unui barbat nu se masoara in taria cu care bate cu pumnul in masa sau in obraz. Nu neg faptul ca anumiti oameni se casatoresc de dragul statului marital sau din cauza presiunii. La fel de bine unii se casatoresc nu cu omul de langa ei, ci cu ceea ce isi inchipuie ca este omul de langa ei. Unele femei se marita pentru bani, unii barbati se insoara cu mamele lor. E si asta un soi de troc. Dar toate cele enumerate mai sus si ridicate in slavi in articolul de care va spuneam eu sunt greseli si (sper eu in naivitatea mea) exceptii. Sa nu facem etaloane din sotul-gorila si sotia-inlocuitor de mama.

P.S: Imi place totusi sa cred ca site-ul respectiv e un fel de kamikaze si articolul e o pacaleala intarziata de 1 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *